Добродојдовте

Менса Македонија е дел од Mensa International , меѓународното здружение на луѓе со висок коефициент на интелигенција. Тоа, пред се, е друштво на пријатели - збир на луѓе од различно потекло, карактер, старост, со различни професии и полиња на интерес.

Среќна Нова 2015 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Вторник, 23 Декември 2014 21:13

Почитувани членови,

Завршува 2014-та, година полна со промени. Дојде до промена во раководството на

Менса Македонија и беше назначен четиричлен Привремен Управен Одбор.

Се отвори адреса за електронска пошта за контакт со Менса Македонија, имено

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите . Продолжи да се издава Менсадонија, вклучувајќи статии

од Mensa International. Се реактивираше постоечката мејинг листата,

Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите , на којашто можете повторно двострано да

комуницирате. Се направија повторно тестирања и тоа во четири градови низ

Македонија, на коишто имаше добар одѕив и резултати.

 

За сето тоа време, ви благодариме што стоевте зад нас и што ни помогнавте во

остварувањето на овие цели. Радува тоа што ентузијазмот за Менса Македонија сѐ уште

постои и што таа и понатаму има потенцијал за раст и развој. Особено радува тоа што

се зголеми бројот на добростоечки членови за 20%, коишто сакаат да ја продлабочат

комуникацијата со и низ Менса Македонија. На нив останува иднината на организацијата.

 

Во 2015, остануваат целите што беа зацртани во координација со Mensa International:

да се ажурира Статутот на Менса Македонија, во согласност со Законот за здруженија и

фондации на Република Македонија, како и барањата од Mensa International. Тој Статут

ќе биде пратен на гласање до сите вас, при што неговото усвојување ќе овозможи да се

одржат избори, под покровителство на Mensa International, за нов Управен Одбор, којшто

ќе ја преземе надлежноста врз организацијата. За таа цел, повторно ќе ве замолиме за

поддршка и помош, за да продолжиме во оваа насока и целосно да ја ревитализираме

Менса Македонија.

 

Исто така на следниот линк се наоѓа упатство за продолжување на членарината за една

или за три години.

УПАТСТВО за продолжување на членарина во Менса Македонија за 2015 година

 

Ви посакуваме Среќна Нова 2015, среќни празници, многу здравје, среќа, успеси и

интелигентно поминато време.

 

Привремен управен одбор на Менса Македонија
Адријан Божиновски
Ненад Мицов
Дмитриј Вангелов
Божидар Кочоски

 

Последно освежено на Среда, 24 Декември 2014 11:17
Повеќе...
 
Тестирање- Менса Македонија PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Понеделник, 29 Септември 2014 20:31

Почитувани членови,

Ве известувам дека во текот на месец октомври ќе се одржат четири тестирања за нови членови, во секоја недела од месецот. Распоредот е:

05.10. Скопје, Амфитеатарот на ФЕИТ, почеток во 12:00 часот;
12.10. Штип, Зградата на Општина Штип, почеток во 12:00 часот (поддржано од Советот на млади Штип);
19.10. Велес, Зградата на Општина Велес, почеток во 12:00 часот;
26.10. Прилеп, Зградата на Општина Прилеп, почеток во 12:00 часот;

Сите овие тестирања ќе бидат бесплатни.


Со почит,
Адријан Божиновски
Претседател на Привремениот Управен Одбор на Менса Македонија

Последно освежено на Среда, 24 Декември 2014 11:39
 
Членарина за 2014 PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Четврток, 08 Мај 2014 18:39

Почитувани членови на Менса Македонија,

Привремениот Управен одбор на Менса Македонија назначен од Mensa International, ја донесе следнава одлука за плаќање членарина која ќе важи до 31 декември 2014 година:

Членовите ќе имаат можност да платат членарина за една година (тековната 2014) во износ од 200 денари и ќе важи до 31 декември 2014 и членарина за три години во износ од 400 денари и ќе важи до 31 декември 2016.

Членовите го губат статусот на добростоечки членови до денот на уплата во тековната година, затоа во ваш интерес е да ја регулирате членарината што поскоро. Членовите со уплатена/регулирана членарина ги имаат сите права и обврски кои ги следуваат добростоечките членови.

За да ја продолжите членарината потребно е:
На образец ПП10 да го уплатите износот за една година, или за три
години, на име:
- членарина за една година (три години)
- Назив на примачот: Менса Македонија
- Сметка: 300-0000002113-02
- Банка на примачот: Комерцијална банка А.Д. Скопје
- единствен даночен број: 4030000383962
- шифра 280
- начин 02

Уплатница скенирајте ја или фотографирајте ја и испратете ја на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите , а оригиналната уплатница чувајте ја и понесете ја со вас на следната Менса средба.

За сите прашања, забелешки и коментари слободно контактирајте нè на електронската пошта  Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

Со почит,

членовите на привремениот Управен одбор:
Адријан Божиновски
Ненад Мицов
Дмитриј Вангелов
Божидар Кочоски

 

 

 

Последно освежено на Понеделник, 12 Мај 2014 09:11
Повеќе...
 
Новости поврзани со Тестирања PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Недела, 17 Август 2014 20:31

Почитувани членови,

Mensa International во соработка со Kaspersky организираат тестирање на мозочните капацитети, со помош, меѓу другото, и на тестови подготвени од самата Mensa International. Ова е прилика да ги проверите вашите способности, при што може да освоите и награди на денот на вистинското тестирање, 6-ти септември.
За повеќе, одете на http://www.globalthinktest.com/
Последно освежено на Недела, 17 Август 2014 20:36
 
Менса Македонија е под банерот на Менса Интернационал PDF Печати Е-пошта
Напишано од Administrator   
Четврток, 03 Октомври 2013 14:03

Mensa International baner

Менса Македонија моментално е под
банерот на Менса Интернационал.
Вие како членови станувате директни членови
на Менса Интернационал под банерот на Менса Интернационал.Тоа би
значело дека доколку имате било какви проблеми треба да ги адресирате
до мене, Мартин Дејвис (Martyn Davies) како Интернационален Омбудсман.

-------
Писмото од Интернационалниот Менса омбудсман прегледајте го тука.  
Верзија на Англиски Јазик тука

Последно освежено на Четврток, 03 Октомври 2013 18:46
 
« ПочетокПред1234СледноКрај »

Страница 3 од 4

Две годишната Марвел-156 IQ

Тест за вежба