Добродојдовте

Менса Македонија е дел од Mensa International , меѓународното здружение на луѓе со висок коефициент на интелигенција. Тоа, пред се, е друштво на пријатели - збир на луѓе од различно потекло, карактер, старост, со различни професии и полиња на интерес.

За Членови
Среда, 16 Декември 2009 15:43

Членовите на Менса Македонија имаат една заедничка карактеристика - го задоволуваат единствениот предуслов за членување, а тоа е резултат на офцијалниот Менса тест кој се вбројува само во 2% од вкупното светско население.


 

Последно освежено на Четврток, 29 Мај 2014 16:49
 

Тест за вежба