Добродојдовте

Менса Македонија е дел од Mensa International , меѓународното здружение на луѓе со висок коефициент на интелигенција. Тоа, пред се, е друштво на пријатели - збир на луѓе од различно потекло, карактер, старост, со различни професии и полиња на интерес.

Здружете се и дружете се

Менса е се она што ние ќе направиме од неа. Менса се прилагодува на потребите на своите членови. Најдобар пример за тоа се групите со специјален интерес. Ако има повеке од двајца заинтересирани може да се организираат во било која форма и да другаруваат или творат за она што тие сметаат дека е пожелно. Организирањето во групите е препуштено на целосна слобода на заинтересираните членови.

Повеќе...
 

Што е Менса? Каква организација е Менса?

Менса е меѓународна организација основана во Оксфорд, Англија, во 1946 година, од страна на Roland Berrill, правник и Др. Lance Ware, научник и адвокат. Основната идеја била идентификување на натпросечно интелигентните луѓе од секоја нација и секоја област на човековото живеење и нивно поврзување во организација. Нивните цели биле, исто како што се и денес, да се создаде организација која ќе е непрофитна и ослободена од сите расни и религиозни поделби, и ќе делува за добробит на човештвото.

Повеќе...
 
« ПочетокПред1234СледноКрај »

Страница 4 од 4

Две годишната Марвел-156 IQ

Тест за вежба